október 15. (szo) - Könnyű gyalogtúra a Budai hegyekben

Gyere velünk túrázni október 15-én szombaton a Budai-hegységbe! A KFKI buszmegállótól indulunk, érintjük a Farkas-hegyet, a Szállás-hegyet, majd a Huszonnégyökrös-hegynél visszafordulva a Csíki-hegyek északi oldalán térünk vissza a Sorrento-sziklák mészkőképződményei mellett elhaladva a KFKI buszmegállóhoz. Ott ér véget a túránk kora délután, várhatóan 14 és 15 óra között.

Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni, nézelődni. Ha eljössz, könnyű bakancs, túrabot, időjárásnak megfelelő öltözék mellett elegendő inni- és ennivalóról és a kullancsriasztóról se feledkezz meg!

Ez viszonylag könnyű túra, de csapadékos időben elmarad, mert az útközben előforduló meredek emelkedők és lejtők nehezen járhatók olyankor.

A találkozó időpontja 8.00-9.00 körül várható száraz időben, a pontos időpontot az e-mailes jelentkezés után írom meg, véglegesítés az indulás előtti napokban fog történni.

 

A túrakiírás:

2022. 10. 15. (szo) Könnyű gyalogtúra a Budai hegyekben

Útvonal: KFKI (221) P+ P P+ Farkas-h.(343 m) – Szállás-h. (322 m) S S3 Huszonnégyökrös-h. – Csík-h. (314 m) É oldalán – Ló-h. (É) S P S+ KFKI (221).

Táv/szint: 12,04 km/378 m.

Költség: BKV.

Találkozó: megbeszélés szerint, a Széll Kálmán téren a 221-es busz megállójában, csak száraz időben! (A KFKI-nál is lehet csatlakozni.)

Jelentkezés: e-mailben (paulik.attila@gmail.com), nyugtázás utáni véglegesítés: az utolsó napokban.