Dicsőségtábla

Sárkányhajó verseny a Tatai-Öreg-Tavon - beszámoló

Szeles, hűvös reggelen érkeztünk a tó partjára, ahol nagyban folyt a készülődés. A sorsolás gyorsan lezajlott, 10-kor ülünk majd hajóba. Előtte rendeztük sorainkat, ki hova ül, melyik a jobban használható oldala.
Idén is  a Vadlibáktól kaptunk személyi és technikai segítséget, közösen be is melegítettünk, majd irány a sárkányhajó.

A víz meglepően meleg volt, nem volt ideje kihűlni bár az előző napi esők hűtötték eléggé. Egy kisebb próbakör és rajt gyakorlás után becsurogtunk a starthoz és 3,2,1 már el is rajtoltunk. MIndenki húzott ahogy bírt ezért néha kissé össze-vissza, de kormányosunk megpróbált mindenkit ösztökélni, segíteni, hogy figyeljünk.
Ez olyan jól sikerült, hogy az utolsó centiken behozztuk a két másik hajót és bár csak századokkal, de megynertük a futamunkat. Ilyen még nem történt az elmúlt 8 évben, mióta lelkesen résztveszünk az eseményen.
Mámorosan szálltunk ki a hajóból csatlakozva kicsiny, de annál lelkesebb szurkoló csapatunkhoz.
A következő futamra délután került sor, addig mindenki szétszéledt felfedezni a környéket.

A kiteregetett ruhák nagyjából megszáradt, amikor egy zápor jött, de mivel senki nem volt a ruhák környékén, így még vizesebb lett, mint előtte volt, jó előjelek :)
Lassan elérkezett a délutáni futamunk is, de már csak egy ellenfelünk maradt a másik csapat nem indult. Ahogy beültünk a hajóba és elindultunk a rajthoz, leszakadt az ég, de ez nem tántorított el senkit, elindult a második futam. Fej-fej melletti versennyel ezt a futamot is behúztuk, így nagyon böszkék voltunk magunkra.
Kiszállás után egy kis csapat kivételével akik maradtak az eredeményhírdetésre a többiek hazafele indultak.

Az eredményhírdetésen pedig negy volt a meglepetés, mert mint kiderült a futamunk a Meghívott hajók versenye volt, amit összesítésben MEGYNERTÜNK.

Így kaptunk egy kupát az I. helyezésért.

Gratula minden résztvevőnek, aki hozzátett a sikerhez.

 

480 km az El Camino útjain

Németh Sanyi - 480 km az El Camino útjain

 

El-CaminoEl-camino

Kinizsi 100. teljesítői 2010.

kinizsi 100