szeptember 23. (szo) Gyalogtúra Nagymarosról Zebegénybe

Gyere velünk túrázni szombaton a Börzsönybe! A Nyugatiból Nagymarosig vonatozunk. A vasútállomástól egy hosszú, meredek emelkedőn felmegyünk a Remete-hegyre, és sorra felkeresünk öt kilátópontot, a Rigó-hegyen, a Dobozi-oromnál, a  Hegyes-tetőn (482 m, Julianus-kilátó, itt tartunk hosszabb pihenőt), a Köves-mező szélén, és végül felmegyünk a Kós Károly kilátóba is. Ráadásként megnézzük a Millenniumi Emlékművet a Kálvária-dombon, és leereszkedünk Zebegénybe. A vasútállomásnál ér véget a túránk délután. Vonattal indulunk vissza onnan a Nyugatiba, 15 óránál nem hamarabb.

Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni, nézelődni. Ha eljössz, könnyű bakancs, időjárásnak megfelelő öltözék mellett az elegendő inni- és ennivalóról se feledkezz meg! Útközben nem lesz vízvételi lehetőség sem. A túrabot erősen javasolt!

Ez nem könnyű túra, közepes nehézségű, haladó túrázóknak való, esős időben sajnos elmarad (péntek délben írok még ebben az esetben a jelentkezőknek), mert több meredek emelkedő és lejtő lesz útközben, amivel száraz időben is kihívás megbirkózni sokaknak.


A találkozó időpontja 08.00-9.00 körül várható, a pontos időpontot az e-mailes jelentkezés után kapod meg.


A túrakiírás:

2023.09.23. (szo)  Gyalogtúra Nagymarosról Zebegénybe

Túravezető: Paulik Attila

Útvonal: Nagymaros VÁ S Rigó-hegy(294 m) S S+ Dobozi-orom kilátópont KBg Szent Mihály nyereg (445 m) K Hegyes-tető, Julianus-kilátó (482 m) K Köves-mező kilátópont K+ Kós Károly kilátó S3 S Zebegény VÁ.

Táv/szint: 10 km / 440 m.

Költség: MÁV (Bp-Nagymaros, Zebegény-Bp).

Találkozó: megbeszélés szerint, a Nyugati pályaudvaron.
Jelentkezés:  e-mailben (paulik.attila@gmail.com).