június 10-én szombat - Gyalogtúra a Pilisben (Zajnát-hegység)

Gyere velünk túrázni a Pilisbe szombaton!  A Nyugati pályaudvaron találkozunk az Esztergom felé induló vonat végénél, Klotildligetig vonatozunk.

Innen felmegyünk a Nagy-Kopasz csúcsára, megcsodáljuk a környező hegyeket a Dévényi-kilátóból, majd a Pilis déli részén található festői Zajnátot járjuk be, érintjük a Sas sziklát is. Túránk végén Pilisvörösvárra jutunk el, felkeressük az útba eső Emil cukrászdát, majd vonattal visszatérünk a Nyugatiba.


Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni, nézelődni. Ha eljössz, könnyű bakancs, túrabot, időjárásnak megfelelő öltözék mellett az elegendő inni- és ennivalóról se feledkezz meg!

Ez viszonylag könnyű túra száraz időben. Kevés eső esetén is meg lesz tartva, ekkor érdemes kamáslit, poncsót is hozni, és a túrabotot feltétlenül, ekkor már csak haladó túrázóknak javasolt a részvétel, túrabakancsban. Ha a terep az időjárás miatt nehezen lesz járható, az útvonal változhat.
Ha sok csapadék lesz, olyankor az Iluska-forrás környéke eléggé mocsaras, ez esetben péntek délben még kapsz értesítést, ha le kell fújni a túrát.

A találkozó időpontja 08.00-9.00 körül várható, a pontos időpontot az e-mailes jelentkezés után kapod meg.


A túrakiírás:
2023.06.10. (szo) Gyalogtúra a Pilisben (Zajnát-hegység)
Túravezető: Paulik Attila.
Útvonal: Klotildliget VÁ P+ SO KO K3 Nagy-Kopasz (447 m), Dévényi-kilátó KO K+ P+ Iluska-forrás, Cseresznyés S Sas-szikla S Emil cukrászda – Pilisvörösvár VÁ.
Táv/szint: 12 km / 350 m.
Költség: MÁV.
Találkozó: megbeszélés szerint, a Nyugati pályaudvaron.
Jelentkezés:  e-mailben (paulik.attila@gmail.com).