május 13. (szo) Budaörsi kopárok és a Törökugrató, gyalogtúra

Gyere velünk túrázni szombaton Budaörsre! Kelenföldről a Templom térig a 40/88-as busszal megyünk (ott is tudsz csatlakozni ha gépkocsival érkezel), onnan gyalogosan keressük fel a különleges hangulatú dolomit hegyeket. A Kő-hegy, Odvas-hegy, Farkas-hegy, Út-hegy bejárása után átmegyünk a Budaörsi út másik oldalára (ekkor kb 8 km megtétele után buszra szállhat aki nem szeretne tovább jönni), és felmegyünk a Törökugratóra. Ezután lejövünk a Csíki-csárda buszmegállóhoz (88/188), visszabuszozunk Kelenföldre, itt ér véget a túránk kora délután 15 óra körül.

Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni, nézelődni. Ha eljössz, könnyű bakancs, túrabot, időjárásnak megfelelő öltözék mellett az elegendő inni- és ennivalóról se feledkezz meg! 

Ez viszonylag könnyű túra, esős időben is meg lesz tartva. Ekkor a néhány meredek emelkedő miatt csak az elszántaknak javaslom a részvételt, és érdemes kamáslit, poncsót, túrabotot hozni.

A találkozó időpontja 8.00-9.00 körül várható, a pontos időpontot az e-mailes jelentkezés után kapod meg. Nem gond, ha csak csütörtökön, pénteken jelentkezel, akkorra már  pontosabb lesz a szombati időjárás előrejelzés.

 

A túrakiírás:
2023.05.13. (szo) Budaörsi kopárok és a Törökugrató, gyalogtúra 
Túravezető: Paulik Attila
Útvonal: Templom tér (40,88) – Ó-temető – Kő-hegy (235 m), Kápolna  P  Odvas-hegy (315 m), Odvas-hegyi bg.  –  Geológiai tanösvény P Farkas-hegy (343 m), Vitorlázórepülő-emlékmű  –  Gubóvirág tanösvény P+ Út-hegy (262 m) – Panoráma utca – S▲ – Törökugrató (249 m) – S▲ – Csíki-csárda buszmegálló (88, 88A, 188).
Táv/szint: 10km / 400m.
Költség: BKV. (Környéki helyközi vonaljegy szükséges oda és vissza.)
Találkozó: megbeszélés szerint Kelenföldön, a buszpályaudvaron, a 40 és 88 buszok megállójában. (A metró aluljáróból Őrmező irányába kell feljönni, nem az Etele térre.)
Jelentkezés: e-mailben (paulik.attila@gmail.com).