május 06. (szo) Könnyű gyalogtúra a Budai-hegyekben

Gyere velünk túrázni a Budai-hegységbe! A Nyugati pályaudvar (McDonald's bejárata) előtt a 9-es busz megállójában találkozunk, a Zsigmond térig buszozunk (ott is lehet csatlakozni), majd utunk során sok-sok hegyet és nevezetességet érintve (Szemlőhegy, József-hegy, Mátyás-hegy, Remete-hegy, Árpád-kilátó, Látó-hegy, Kecske-hegy, Oroszlán-szikla, Mátyás király vadaskerti emlékoszlop, Vadaskerti-hegy, Nyéki-hegy) a Hűvösvölgy villamosvégállomáson fejezzük be a túránkat kora délután.

Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni, nézelődni. Ha eljössz, könnyű bakancs, túrabot, időjárásnak megfelelő öltözék mellett az elegendő inni- és ennivalóról se feledkezz meg! Ha nem szeretnél végigjönni, kb félúton lesz kiszállási lehetőség a Fenyőgyöngye megállónál (65) és a 11-es busz végállomásánál

Ez viszonylag könnyű túra, esős időben is meg lesz tartva, ekkor érdemes kamáslit, poncsót is hozni, és a túrabotot feltétlenül. Ez esetben a Mátyás-hegyre felmenő lépcsősor nagyon csúszós, a többi hegyen is nehezebb a haladás, csak a haladó túrázóknak javasolt a részvétel.

A találkozó időpontja 8.00-9.00 körül várható, a pontos időpontot az e-mailes jelentkezés után kapod meg.


A túrakiírás:
Túravezető: Paulik Attila
Útvonal: Zsigmond tér (9) Z3 Szemlőhegy, József-hegy (234 m) Z3 Mátyás-hegy (289 m) K+ Remete-hegy (351 m) K+ K Árpád-kilátó K Oroszlán-szikla K Határ-nyereg S Hűvösvölgy (61).
Táv/szint: 11 km / 440 m.
Költség: BKV.
Találkozó: megbeszélés szerint, a Nyugati pályaudvar előtt, a 9-es busz megállójában.
Jelentkezés: e-mailben (paulik.attila@gmail.com).