március 25. (szo) BG70 - ötödik: gyalogtúra a Csergezán-kilátóhoz

Gyere velünk túrázni március 25-én, szombaton a Budai-hegységbe, most a legmagasabb pontját is érintjük!
A Hűvösvölgy villamosvégállomáson találkozunk, onnan a 63-as busszal Nagykovácsi községháza megállóig utazunk (aki akar ott is tud csatlakozni). Túránkon a P jelzésen elindulva először a mediterrán hangulatú Tarnai pihenőt keressük fel, majd kis pihenő, nézelődés után a Sisakvirág tanösvényen a Budai-hegység legmagasabb pontjára, a Nagy-Kopaszra (559 m) megyünk fel. Itt található az óriási vitorlára emlékeztető Csergezán Pál-kilátó, ahonnan látványos panoráma nyílik a környező tájra. A „koccintás” és a hosszabb pihenőnk után tovább haladunk a Sisakvirág tanösvényen, végül a Z jelzésen érjük el Nagykovácsit.
A buszvégállomáson ér véget a túránk kora délután, innen önállóan utazunk Hűvösvölgybe.

Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni, nézelődni. Ha eljössz, könnyű bakancs, túrabot, időjárásnak megfelelő öltözék mellett az elegendő inni- és ennivalóról se feledkezz meg!

A túra esős időben is meg lesz tartva, ekkor érdemes kamáslit, poncsót is hozni, és a túrabotot feltétlenül. Ha nagyon sok csapadékot ígér a meteorológia, mivel a terület nehezen járható, elképzelhető, hogy mégis le kell fújnunk az indulást, ez esetben 24-én pénteken e-mailben értesítünk erről.

A találkozó időpontja 8.00-9.00 körül várható, a pontos időpontot az e-mailes jelentkezésre válaszul kapod meg.

A norvég időjós szerint ma, hétfőn ilyenek a kilátások Nagykovácsira: https://www.yr.no/en/forecast/hourly-table/2-3047647/Hungary/Pest/Nagykov%C3%A1csi?i=5


A túrakiírás:

2023.03.25. (szo) BG70 - ötödik: gyalogtúra a Csergezán-kilátóhoz (Borsos Gábor, Paulik Attila)

Túravezetők: Borsos Gábor, Paulik Attila
Útvonal: Nagykovácsi községháza (63) P P3 Z3 Tarnai-pihenő Z3 Sisakvirág tanösvény Z3 Csergezán-kilátó Z3 Z Nagykovácsi buszvégállomás (63).
Táv/szint: 11,73 km / 362 m
Költség: BKV. (Környéki helyközi vonaljegy szükséges oda és vissza.)
Találkozó: megbeszélés szerint Hűvösvölgy végállomáson, a 63 busz megállójában.
Egyéb: poharat hozzatok magatoknak!
Jelentkezés: e-mailben (paulik.attila@gmail.com).