2022.09.17. (szo) Gyalogtúra a Börzsönyben (Drégelyvár)

Gyere velünk túrázni a Börzsönybe! A Nyugatiból indulunk kora reggel, átszállunk Vácon, a Drégelyvár vasútállomásig utazunk. Ott is tud csatlakozni, aki más irányból, vagy gépkocsival szeretne jönni.

Egy körtúrát teszünk, a P jelzésen felmegyünk a Drégelyvárba. Pihenőt tartunk, akit érdekel, az ottani geoládát is megkeresheti. Továbbhaladunk a P jelzésen a Betyár-kútig (nem ivóvíz), majd a Z jelzésen térünk vissza a Drégelyvár vasútállomásra. Ha az időnkbe belefér - ez ott fog kiderülni -, és lesz igény rá, a Pénzásási turistaházhoz is elmegyünk, ez 900 m kitérő. Visszafelé Vácon ismét átszállunk, a Nyugatiba érkezünk kb 17-kor.

Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni. A táv 14 km, ez közepes nehézségű túra, néhol nagyobb szakaszokat teszünk meg. Ha eljössz, könnyű bakancs, túrabot, időjárásnak megfelelő öltözék mellett az elegendő inni- és ennivalóról se feledkezz meg! Útközben nem lesz kút és vásárlási lehetőség.

A túra esős időben is meg lesz tartva, akkor csak a haladó túrázók induljanak el, vízálló bakancs, esőkabát és túrabot kelleni fog. Ha zivatarveszélyt jelez a MET.HU, akkor viszont nem indul el a túra, ezért a második, indulást megerősítő levelet csak péntek délután kapják meg a jelentkezők.

A kora reggeli találkozó pontos időpontját az e-mailes jelentkezés után írom meg.

 

A túrakiírás:

2022.09.17. (szo) Gyalogtúra a Börzsönyben (Drégelyvár)

Útvonal: Nagyoroszi, Drégelyvár vasútállomás P Várhegy (443 m), Drégelyvár P Betyár-kút - Z (Pénzásási turistaház) Z Drégelyvár vasútállomás.

Táv/szint: 14 km/370 m.

Költség: MÁV.

Találkozó: megbeszélés szerint, a Nyugati pályaudvaron.

Jelentkezés: e-mailben (paulik.attila@gmail.com).