Időpontváltozás! Gyalogtúra június 11-én szombaton (06.04. helyett)

Gyere velünk túrázni 11-én szombaton a Budai-hegységbe! A Szépjuhászné buszmegállótól indulunk, a kevésbé ismert Hársbokor-hegyet (437m) megkerüljük (itt kétszer is átmászunk a drótkerítéshez illesztett falétrákon, cserébe őzekkel találkozhatunk, ha nem csapunk nagy zajt), majd a Petneházyrét mellett elhaladva keresztezzük Adyligetet, és a Hosszú-Erdő-hegy (363m) gerincére megyünk fel. Innen szép kilátás nyílik Remeteszőlősre. Leereszkedünk óvatosan a Remete-szurdokba - itt egy rövid szakaszon meredeken lejt az út, emiatt csak száraz időben indul el a túra-, majd a szurdokban végighaladva a közeli Szirom utcai buszmegállót célozzuk meg. Onnan a 157/157A busszal Hűvösvölgy végállomásig utazunk, ott ér véget a túránk kora délután, várhatóan 14 és 15 óra között.

Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni, nézelődni. Ha eljössz, könnyű bakancs, túrabot, időjárásnak megfelelő öltözék mellett elegendő inni- és ennivalóról, a kullancsriasztóról és a napvédelemről se feledkezz meg!

Ez viszonylag könnyű túra, de esős időben elmarad, a terep miatt.

A találkozó időpontja 8.00-9.00 körül várható száraz időben, a pontos időpontot az e-mailes jelentkezés után írom meg, az indulás előtti napokban. 

 

A túrakiírás:

2022. 06. 11. (szo) Könnyű gyalogtúra a Budai hegyekben

Útvonal: Szépjuhászné (22) P+ S+ Hárs-gerinc –Hársbokor-h. (437 m) megkerülés SO Petneházyrét P+ Adyliget –Hosszú-Erdő-h. (363 m) –Remete-szurdok K Szirom u. buszmegálló (157, 157A).

Táv/szint: 10,7 km/220 m.

Költség: BKV.

Találkozó: megbeszélés szerint, a Széll Kálmán téren a 22-es busz megállójában, csak száraz időben!

Jelentkezés e-mailben (paulik.attila@gmail.com), nyugtázás és időpont megküldése: az utolsó napokban.