augusztus 19-21 (sz-h) Vitorlázás a Balatonon

Túravezetők:  Szabó Árpád, Bódi János
Útvonal: a Balaton fenséges vizén, most a Kelei-medencében .
Táv/szint: előre nem tudni, minden a széltől függ.
Utazás: egyénileg.
Szállás: részben a hajókon, részben a kikötő közelében kempingben (a hajókon kevesebb fekvőhely van, mint a szállítható személyek száma).
Találkozás: augusztus 19-én 9 órakor, Balatonaligán a Klub-Aliga kikötőben.
Költség: hajóbérlei díj + esetleg más kikötőben kikötőhelyi díj, és a kint alvók kempingdíja, amit közösen fizetünk, összesen kb. 20 ezer Ft/fő/3 nap.
Jelentkezés: e-mailben, telefonon január 15-ig.
Egyéb: a programunk erőteljesen az időjárástól függ: szerencsés esetben jó szél segítségével hasítjuk a vizet, estére más kikötőbe érve kikötünk, körülnézünk, vacsorázunk. Kevésbé szerencsés esetben gyenge szélben ringatózunk, fürdünk, napozunk és próbálunk elérni más kikötőt.
Balszerencsés esetben (tomboló szélviharban) a kikötőben várjuk a kedvezőbb időt…
Fontos információ: 2016-ban is ugyanebben az időpontban vitorláztunk, amikor is szombat este óriási élmény volt a vízről körbe-körbe nézni a tűzijátékot. Ezért idén is ezt az időpontot céloztuk meg, de ezútal vasárnap estére esik 20-a a tűzijátékkal, ezért nem volt egyszerű a hajók foglalása.
Mivel ez kiemelt időpont, olyan feltétellel kaptuk meg normál áron a hajókat, hogy héfő reggelre kell visszavinni, kivéve, ha nincs bérlő héfőre, akkor ráérünk délután visszavinni.
Így csak az átvételkor fog kiderülni, hogy mikorra kell visszaérnünk Aligára.
3 hajó van lefoglalva, max. létszám: 23 fő