december 04. (szo) - Gyalogtúra a Budai-hegyekben

Gyere velünk túrázni szombaton a Budai-hegységbe!  A Széll Kálmán térről az 59-es villamossal a Márton Áron térig utazunk. A kevéssé ismert Ördögorom-tanösvényt járjuk végig először, elhaladunk az Úti Magdolna kápolna mellett a Széchenyi hegy oldalában, a Z jelzésen elmegyünk a Tündér-hegyig, onnan a Pálos kolostorromig, majd - a Kis-Hárshegy alatt elhaladva - a "Szívbetegekért" tanösvényen érjük el a lakott területet, a Vadaskert utcai villamosmegállóban fejezzük be túránkat kora délután.

Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni, nézelődni. Ha eljössz, bakancs, túrabot, időjárásnak megfelelő öltözék mellett az elegendő inni- és ennivalóról se feledkezz meg! 

Az Ördögorom tanösvény elején, a kápolna és a Tündér-hegy felé haladva néhány méteren meredekebb, csúszós részek előfordulnak, ezért a túra csapadékos időben elmarad. Aki tart ezektől a szakaszoktól, mindenképpen hozzon túrabotot, ott lassan fogunk haladni. Az utunk során többször lesz kiszállási lehetőség, mivel keresztezzük a 21-es, a 22-es és a 29-es buszok vonalát.

A találkozó időpontja 8.00-9.00 között várható, a pontos időpontot az e-mailes jelentkezés után írom meg. 

 

A túrakiírás:
2021.12.04. (szo) Gyalogtúra a Budai hegyekben
Túőravezető: Paulik Attila
Útvonal:  Márton Áron tér (59) - Z3 - Ördögorom panorámagerinc, tanösvény - Úti Magdolna kápolna - Széchenyi-h - Z - Tündér-h. - Z3, Z+ - Pálos kolostorrom - Hárs-hegyi tanösvény- Vadaskerti u (56, 61 villamosmegálló)
Táv/szint:  11,3 km, +490 m/-445 m.
Költség: BKV.
Találkozó:megbeszélés szerint, a Széll Kálmán téren az óra alatt.
Jelentkezés: e-mailben (paulik.attila@gmail.com)