Családi bringatúra az előemberek nyomában

Az idei első ZÖLDSPORT családi bringatúránk április 5-én szombaton, jó időben, balesetmentesen, remekül sikerült. Budapest-Déliből indultunk, a Flirt szerelvény kerékpárszállító részében 10 kis és nagy kerékpár is elfért. Tatabányán kigurítottuk a cangákat a peronra, ott csatlakoztak még hozzánk 3 fővel. Első utunk a Csónakázó-tóhoz vezetett, melynek partján néhányan megkerestünk egy geoládát telis–tele „kincsekkel”, míg a többiek a játszótéren játszottak. A nap folyamán új és roppant lelkes ifjú geoláda vadászokkal gazdagodott csapatunk.

A kiránduláson 18 fő vett részt, a legifjabb, 13 hónapos gyerekülésben, kis bringán pedig 6 évesen tette meg a Tatabánya - Vértesszőlős - Tata közötti közel 30 km-es tekergést, aszfalton, néhol földúton, egyes szakaszokon pedig gyalogszerrel.

A tavaly novemberben átadott kétsávos, kiváló minőségű Által-ér-völgyi kerékpárúton élvezet volt hajtani a drótszamarat, a szép időben igen nagy volt a bringás forgalom, szint szinte semmi sem volt, egészen Vértesszőlősig. Felmentünk a Gerecse lábánál lévő Magyar Nemzeti Múzeum régészeti bemutatóhelyéhez, Európa egyik legidősebb, több százezer éves Előember telephelyéhez, ahol visszautazhattunk az időben.

Tavak és az Által-ér által szegélyezett kerékpárúton átmentünk Tatára. Az Öreg-tó partján egy kis kacsázás után eltekertünk a várhoz, körbejárva annak udvarát, majd a Cseke-tó mellett elhaladva Tóvároskert vasútállomásnál ért véget élmény dús családi bringatúránk.

Huri Noémi képei: http://zoldsport.eu/galeria/category/154-2014-04-05-tatabanya-tata-bringa-huri-noemi-kepei

Borsos Gábor képei: http://zoldsport.eu/galeria/category/153-2014-04-05-tatabanya-tata-bringa