ZÖLDSPORT Egyesület - túrák, kirándulások

2015. július 8 - 12. (sze-vas) - Vízitúra a Bodrogon gyerekekkel, gyermekes családokkal

ELŐJELENTKEZÉS FEBRUÁR 28-IG!!

Idén nyáron a Bodrogot célozzuk meg, ami egy lassú folyású, kanyargós, romantikus folyó, kiválóan alkalmas gyerekeknek, kezdőknek „első vízitúrám” élményszerzésre.
Éppen ezért naponta rövid szakaszokat evezünk, játékokkal, fürdéssel, tábortűzzel, dalolással fűszerezve.

Programunk:
július 8-án, szerdán
elutazunk Tokajba (autóval, vonattal), a Vízisport Turistaházhoz. Itt letelepszünk, sátrat verünk, itt töltjük az első éjszakát. Délután lesz lehetőség a gyerekeknek, kezdő evezősöknek, vagy kezdő kormányosoknak egy kis gyakorlásra.
Csütörtökön reggel kivisznek minket és a kenukat a szlovákiai Zemplinbe, ahol vízre szállunk és visszaevezünk Magyarországra, a határ menti Felsőbereckibe (14 fkm), itt alszunk.
Pénteken tovább kenuzunk Sárospatakig (13 fkm), itt megnézzük a várat, esetleg mást is, majd ismét sátrat verünk, alszunk.
Szombaton evezés Olaszliszkáig (16 fkm), ahol az utolsó éjszakát töltjük.
Vasárnap korán kelünk, mert Tokajig ez lesz a leghosszabb szakasz (20 fkm) és a 17.48-kor induló vonatot el kell érni, de előtte még a kenukat is szépen, tisztán vissza kell adni.

A sátorozás minden helyen komfortos kempingben lesz, WC, h/m vizes zuhanyzók, padok, tűzrakó helyek rendelkezésre állnak.
Délután időben fogunk a táborhelyekre érni, lesz idő közös játékokra.
A túra során lesz kísérő kocsink, tehát csak a napközben szükséges dolgokat kell a kenukba pakolni. Természetesen mesterszakácsunk, Csiszárik Erzsike fog minket délutánonként ellátni kulináris élményekkel. Mivel úgy tűnik, sokan leszünk, a kísérő kocsi egy bérelt mikrobusz lesz, amit a már jól bevált módszer szerint, magunk közül válogatott sofőrök fognak vezetni.

Utazás vonattal, vagy autóval lehetséges
Vonattal: Dália IC, ind. Bp Keleti 7.30, érk. Tokaj 10.07, visszafele: Vércse IC Tokaj ind. 17.48, érk. Bp Keleti 20.30
Autóval: Budapest – Tokaj 220 km, parkolni a turistaház zárt udvarán lehet 500 Ft/nap áron.

Költségek: (20 fő esetén) kenu és mentőmellény bérlés + kenu szállítás 7.000 Ft/fő/5nap, személy szállítás Tokaj – Zemplín: 1.500 Ft/fő, kísérő kocsi kb. 3.000 Ft/fő, szállás kb. 6.000 Ft/fő/4 éj, ez összesen 17.500 Ft/fő, ami nagyobb létszám esetén valamivel csökkenhet.
+ utazási költség: vonattal oda-vissza (teljes áru): 9.100 Ft,
vagy autóval 440 km + parkolási díj 500 Ft/nap

Jelentkezés: e-mailben, arpadzsszabo@freemail.hu, vagy arpadzsszabo@gmail.com
előjelentkezés február 28-ig, végleges jelentkezés április 15-ig 6.000 Ft/fő foglaló átutalásával az egyesület bankszámlájára, megjelölve, hogy Bodrog vízitúra foglaló.

Eddig előjelentkezésben 16-an jelezték részvételüket, de további jelentkezéseket is várunk, mert nagyobb létszámmal is tudunk menni.

Tehát szeretettel várják a jelentkezőket a túravezetők:

Telek Tünde, Pásztor András, Szabó Árpád

A 2013. évi vizitúra élménybeszámolója>>