Családi sporttábor, Csongrád 2021. július 4-8.

Szülőkategória: Beszámolók
Módosítás: 2021. szeptember 07. kedd, 11:40

Nyár = szünidő
szünidő = Zöldsportos családi sporttábor


képletet egyesületünk apraja-nagyja ismeri. A családi sporttábor szervezőpárosa, a Szabó Árpi - Pásztor Andris duó, idén is remek programot állított össze, ami olyan sikeres, hogy Egyesületünk legnagyobb létszámú többnapos rendezvénye. A gyerekek, unokák évek óta találkoznak nyaranta, ami azóta barátságok kialakulását is magával hozta. Így a szülőkön, nagyszülőkön kívül a főszereplők, a gyerekek is izgalommal várják az újabb közös élményeket, a barátokkal való találkozást. Akik idén először voltak velünk, átérezhették ezt a hangulatot és jövőre már régi csapattagként jönnek újra. Jó érzés azt látni, hogy a 20-30 évvel gyerekként résztvevő túratársaink ma már a saját gyerekeiket hozzák magukkal a táborba.

Az idei tábor a csongrádi Körös-Toroki kempingben volt. Mivel szállásunk a csongrádi szabadstrand mellett található, a mindennapi, akár többszöri fürdés állandó program volt. A jó idő biztosított volt egész idő alatt, a meglepő a strand szélességének a csökkenése volt, ami a Tisza felső szakaszán lévő tározóból a víz leengedése miatt történt. A szabadstrandnál működő kifőzdék és büfék lehetőséget nyújtottak frissítők, fagylalt és főtt étel vásárlására is. A kétfogásos vacsorát pedig helybe szállították nekünk. Köszönjük az asztalok és padok kölcsönadását, nagy segítség volt.

A tábori program összeállításánál Árpi és Andris figyelembe vette a hely nyújtotta előnyöket, így vízi és kerékpáros programokat állítottak össze.

Július 4. vasárnap

Az első nap a megérkezés, elhelyezkedés, majd kora délután a közgyűlés megtartása volt. A közgyűlésre lejöttek olyan tagjaink is, akik a spottáborban nem maradtak, de így részt tudtak venni a 2020. évi beszámoló és a 2021-es tervek megvitatásában és elfogadásában, valamint a tisztújításban.

Július 5. hétfő vízi-túra a Tiszán

Az élő-Tiszán és a Körösön eveztünk, ami 3-4 órás kenutúrát jelentett. A nagy létszám miatt két turnusra osztva mentünk, az otthon maradók a strandon játszottak, de akár be is kerékpározhattak a településre.

Július 6. kedd, Kerékpártúra Csongrád-Bokrosra

Egésznapos programra kerekeztünk át Csongrád-Bokrosra, a Vadnyugati városba. Az út nagy részét kerékpárúton tettük meg, de elkerülhetetlen volt az útkereszteződéseken való átkelés és némi közút használata is. Köszönjük az önkéntes forgalomirányító túratársaink segítségét, akik biztosították a veszélytelen áthaladást. A Western filmek egy része sivatagi környezetben játszódik, ezt az életérzést most át is élhettük, ha nem is lóháton, de a forró nyári melegben a vastag homokban kellett tolva a kerékpárjainkat. A „Vadnyugati város”-ban változatos és játékos feladatokkal vártak minket. Kukoricalabirintusban gyűjthettük a pecséteket, lehetett aranyat mosni, kisállatokat simogatni, parittyázni és tomahawkot dobálni. A serif és nejének bemutatója végén közösen táncolni.
elvétel a közös táncról:
https://www.facebook.com/100001591334176/videos/3018494498372021
Akinek a végén még maradt energiája és főképp bátorsága, az a bikarodeóban is részt vehetett.
A játékok és programok elsősorban gyerekeknek szóltak, de a felnőttek is jól szórakoztak. A felnőttek kikapcsolódásához esténként hozzájárult Vay Gergő, a Szomjoltóság szolgáltatásával, de a tűzoltóautó a gyerekeknek is egy kedves tartózkodási helye lett.

Július 7. szerda, Sárkányhajózás

Délelőtti fürdés, kerékpározás után délután a Holt-Tiszán sárkányhajóztunk. A csónakházhoz 3-4 km-es kerékpározás után érkeztünk meg, így a sportolás többféle formáját gyakorolhattuk minden nap.
Az esti tábortűz elmaradt ugyan, mert a kempingben és a parton sem lehetett tüzet rakni, de a jó hangulat persze adott volt, amihez hozzájárult Andris gitározása, Panka furulyázása és a csapat éneklése.

Július 8. csütörtök

Pakolás és táborzárás után még a szabadstrandon lehetett fürödni, amíg ki-ki útra nem indult hazafelé – immár egy újabb 5 vidám, közösen eltöltött nap emlékével.
BBK